Hyvät jäsenet!

Covid19-pandemia rajoittaa toimintaamme niin seurana kuin yksilöinä, mutta voimme lieventää tartuntariskiä SSP:n tiloissa oleskellessamme tinkimättä kovinkaan paljoa normaalin purjehduskesän anneista.

Covid19:n tartuntamekanismista on monta virallista ja epävirallista totuutta, mutta järkevä varautuminen ei juurikaan eroa riippumatta siitä mitä uskoo ja ketä kuuntelee.

Veneessä:

Varusta veneesi riittävällä määrällä pesu ja desinfiointiaineita oman seurueesi tarpeita varten. Majoilla pyritään pitämään välineitä ja aineita saatavilla, mutta älä laske pelkästään sen varaan.

Laiturilla:

Pidetään etäisyydet – oman miehistön ja muiden välillä on hyvä olla se 2 metriä. Kyllä – edelleen voi mennä auttamaan rantautuvaa venekuntaa, kädet voi pestä sen jälkeen, kun on köydet saatu kiinni. Kätteleminen voidaan jättää pois, tervehdykset voidaan vaihtaa suullisesti tai intiaanitervehdyksellä a’la Sauli Niinistö. Yskitään hihaan tai nenäliinaan eikä kasvomaskin käyttöä todellakaan kukaan katso kieroon.

Saunassa:

Saunotaan mieluusti venekunnittain. Tietysti vilkkaampaan aikaan on aina kätevää olla miesten ja naisten saunavuorot, mutta pandemian aikana on syytä käyttää sauna ja pesutiloja venekunta kerrallaan. Muista huuhtoa käyttämäsi vadit ja muut varusteet. Muutenkin kannattaa katsoa, ettei jätetä omia vaatteita tai muita tavaroita tiloihin, joihin on seuraava seurue tulossa. Ei haittaa, vaikka vähän jättäisit tuuletusikkunaa ja ovea raolleen lähtiessäsi.

Huussit: (Vihtasäppi ja Kihtisäppi):

Covid19 leviää ulosteiden mukana. Karikkeen käyttö on suositeltavaa ja ennen ja jälkeen ”istuntosi” on hyvä pyyhkiä istuin desinfiointiaineeseen kastetulla paperilla.

Vessat ja suihkutilat (Ryöväskeri)

Katso, että paikat jäävät puhtaaksi käyntisi jälkeen. Pese kätesi huolellisesti ja sama istuimen käsittely on suositeltavaa. Myös vesihana, käsisuihku, oven kahva, vessan nupikka ovat kaikki paikkoja, joiden kautta voi kosketustartunta levitä. Parhaiten estät tämän käyttämällä käsidesiä jo ennen kuin menet vessaan tai suihkuun.

Grillikatokset

Grillikatoksiakin on syytä käyttää venekunta kerrallaan. Riski on pieni, mutta turha. Ei kenelläkään niin kiire ole, ettei ehdi odottaa aikaisemmin tulleiden makkaranpaistoa ja he ovat riittävän fiksuja päästääkseen seuraavat käyttäjät paikalle ilman turhaa viivyttelyä.

Keittiötilat (Ryöväskeri)

Kiinnitä huomiota oven ja kaapinkahvojen pyyhintään. Käsidesiä ja muita puhdistusaineita on saatavilla riittävästi. Tiskaa käyttämäsi astiat huolellisesti. Edelleen – yksi venekunta kerrallaan, kyse on kuitenkin sisätiloista.

Makuutilat (Ryöväskeri)

Tartunta huoneesta toiseen on epätodennäköinen, joten riittänee kun pidetään yöpyessä sama venekunta per huone tai huoneet – säännöstä kiinni.

Erityistä huomioitavaa

Jäsenissämme on riskiryhmiin kuuluvia. Otathan aivan erityisesti huomioon, että pidetään etäisyyttä seniorikansalaisiin ja pitkäaikaissairauksia poteviin. Katsastajaa odotellessasi voit pyyhkiä pinnat puhdistusaineella ja voit olla varma, että katsastaja antaa arvoa toiminnallesi. Muita kuin kippari ei myöskään katsastuksen aikana tulisi veneessä olla paikalla.

Siivouksesta on annettu erilaisia viranomaisohjeita, tässä linkki yhteen niistä:

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohjesiivoukseen

Nautitaan kesästä vaikeista ajoista huolimatta. Pienellä huomaavaisuudella ja muiden huomioinnilla pienennämme tartuntariskiä!

Hallitus