Säpin Seudun Purjehtijat ry (SSP) on vuonna 1959 perustettu purjehdusseura. Seuran tarkoitus on herättää ja vahvistaa harrastusta purjehdusurheilua kohtaan, suojella purjehdusympäristön luontoa, toimia seudun purjehtijoiden yhdyssiteenä sekä veneiden merikelpoisuuden, merimies- ja purjehdustaitojen kehittäjänä. Seura on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsen.


Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa mukaan!

Seura järjestää kilpa- ja matkapurjehduksia, koulutusta, leirejä ja juhlatilaisuuksia. Jäsenten käyttöön seura tarjoaa laadukkaat venekatsastuspalvelut, Laitakarin venesataman ja telakka-alueen, Ryöväskerin purjehdusmajan sekä saaritukikohdat Uudenkaupungin Vihtamaassa ja Houtskärin Törvästholmissa.

Joka kesä heinäkuun alussa järjestettävä purjehdusleiri kokoaa Ryöväskeriin yli 70 nuorta, jotka saavat seuran tavoitteiden ja hengen mukaista opetusta merellisessä luonnossa liikkumisesta, purjehduksesta ja hyvästä merimiestavasta sekä merimiestaidoista. Leiri on toteutettu jo lähes viidenkymmenen vuoden ajan perinteen katkeamatta. Leirin käytössä on kaksikymmentä optimistijollaa, neljä Still 525 -kevytvenettä ja H-vene.